Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders

Wil je jouw leven een stukje gemakkelijker maken door al jouw e-mails op één plek te ontvangen? Bij Flexa Hosting leggen we je graag uit hoe je e-mails kunt doorsturen naar Gmail, Outlook of andere e-mailserviceproviders.​ Het is alsof je alle brieven die naar verschillende adressen gestuurd zijn, in één brievenbus laat bezorgen.​ Superhandig, toch? […]
Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders

Gratis SSL certificaat

Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders

Gratis wordpress installatie

Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders

14 dagen backups

Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders

DNS Beheer

• Home
  • 9
  • Kennisbank
  • 9
  • Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders
Een e mail doorsturen naar Gmail Outlook of andere emailserviceproviders

Wil je jouw leven een stukje gemakkelijker maken door al jouw e-mails op één plek te ontvangen? Bij Flexa Hosting leggen we je graag uit hoe je e-mails kunt doorsturen naar Gmail, Outlook of andere e-mailserviceproviders.​ Het is alsof je alle brieven die naar verschillende adressen gestuurd zijn, in één brievenbus laat bezorgen.​ Superhandig, toch?

Wij snappen dat je niet elke keer wilt switchen tussen verschillende e-mailaccounts.​ Met een paar simpele stappen kun je ervoor zorgen dat je al jouw belangrijke berichten in bijvoorbeeld jouw Gmail of Outlook inbox ontvangt.​ Of je nu persoonlijke mails, werkgerelateerde berichtjes of online bestellingen beter wilt bijhouden, het doorsturen van e-mails maakt jouw digitaal leven overzichtelijker.​

Bij Flexa Hosting bieden we je niet alleen de tools, maar ook de kennis om dit snel en veilig in te stellen.​ Dit zorgt ervoor dat je meer tijd overhoudt voor de dingen die echt belangrijk zijn.​ Begin vandaag nog met het efficiënt beheren van jouw e-mails, zodat je nooit meer een belangrijk bericht mist!

Een e-mail doorsturen naar Gmail, Outlook of andere e-mailserviceproviders: een gedetailleerde gids

Als je gebruikmaakt van onze hostingdiensten, heb je waarschijnlijk meerdere e-mailaccounts die je beheert via cPanel.​ Het kan echter zijn dat je de voorkeur geeft aan het gebruik van één centrale plek voor al je e-mails, zoals Gmail, Outlook of een andere e-mailserviceprovider.​ Hier helpen wij je graag mee.​ In deze handleiding laten wij zien hoe je e-mailaccounts die je via cPanel beheert, kunt doorsturen naar een voorkeursservice.​

Stel e-maildoorsturing in cPanel in

Voordat je begint met het doorsturen van e-mails, moet je toegang hebben tot je cPanel-account.​ Wij zorgen ervoor dat je eenvoudig je instellingen kunt beheren met Softaculous en andere tools die wij aanbieden.​ Volg onderstaande stappen om de e-maildoorsturing in te stellen:

1. Log in op cPanel: Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op je cPanel-dashboard.​
  2. Navigeer naar ‘E-mail’: Zoek in het cPanel-dashboard naar de sectie ‘E-mail’ en klik op ‘Doorstuurders’.​
  3. Voeg doorstuurder toe: Klik op ‘Toevoegen doorstuurder’ en vul het e-mailadres in dat je wilt doorsturen.​
  4. Geef doel door: Voer het e-mailadres in waar naar je de e-mails wilt doorsturen.​
  5. Opslaan: Klik op ‘Doorstuurder toevoegen’ om de instellingen op te slaan.​

Koppel je domein-e-mail aan Gmail

Wil je e-mails die via je domeine-mail worden ontvangen, in Gmail ontvangen en beantwoorden? Dan zijn er een paar extra stappen nodig.​ Gmail maakt het eenvoudig om e-mails van verschillende accounts te beheren vanuit één inbox.​

1. Open Gmail-instellingen: Log in op je Gmail-account en ga naar ‘Instellingen’ > ‘Accounts en import’.​
  2. Voeg e-mailadres toe: Klik op ‘E-mailadres toevoegen’ bij het gedeelte ‘E-mail bekijken uit andere accounts’.​
  3. Type e-mailinformatie in: Voer je e-mailadres en de serverinstellingen in zoals aangegeven bij ons:
    • Inkomende server: mail.​jouwdomeinnaam.​nl
    • Inkomende poort: 993
    • SSL (beveiliging) inkomend: SSL
    • Uitgaande server: mail.​jouwdomeinnaam.​nl
    • Uitgaande poort: 465
    • Inloggen vereist: Voor uitgaande mail is verificatie vereist.​
  4. Voltooi de verificatie: Gmail vraagt je om in te loggen en de e-maildoorstuurservice te verifiëren.​ Volg de instructies om de setup te voltooien.​

E-mails doorsturen naar Outlook

Outlook ondersteunt een vergelijkbare configuratie, waarmee je eenvoudig e-mails van andere accounts kunt ontvangen en beheren.​

1. Access Outlook-instellingen: Log in op je Outlook-account en ga naar ‘Instellingen’ > ‘E-mail’ > ‘Accounts’ > ‘Doorsturen’.​
  2. Voer je domein-e-mail in: Vul het e-mailadres in dat je wilt doorsturen en gebruik de serverinstellingen zoals hierboven vermeld.​
  3. Verificatie: Outlook kan vragen om verificatie.​ Volg de aanwijzingen om je doorstuurservice te bevestigen.​
  4. Opslaan: Zodra de configuratie is voltooid, sla je de wijzigingen op.​

Voordelen van e-maildoorsturing

Het doorsturen van e-mail naar een centrale e-mailaccount, zoals Gmail of Outlook, biedt een aantal voordelen:

• Centrale toegang: Beheer al je e-mails van verschillende adressen op één plek.​
  • Vereenvoudiging: Verminder de noodzaak om meerdere mailclients of webmail-interfaces te checken.​
  • Efficiëntie: Beantwoord e-mails vanuit één account zonder tussen verschillende accounts te schakelen.​

Veelgestelde vragen

1. Kan ik e-mails doorsturen naar meer dan één account? Ja, cPanel stelt je in staat om e-mails door te sturen naar meerdere e-mailadressen.​
  2. Hoe zit het met de veiligheid van mijn doorstuurservice? Wij raden altijd aan om sterke wachtwoorden te gebruiken en tweestapsverificatie in te schakelen waar mogelijk, om de veiligheid van je e-mails te waarborgen.​
  3. Kan ik gestuurde e-mails nog steeds ontvangen in mijn oorspronkelijke inbox? Ja, e-mails blijven in de oorspronkelijke inbox ontvangen worden, tenzij je dit anders instelt.​

Als je vragen hebt over het doorsturen van e-mails of andere instellingen binnen je hostingpakket met ons, staan we altijd klaar om je te ondersteunen.​ Onthoud dat eenvoudig beheer, betrouwbare service en hulp slechts een e-mail van je verwijderd zijn.​