Hoe maak ik een e mailadres aan

Bij Flexa Hosting weten we hoe belangrijk het is om jouw eigen e-mailadres te hebben.​ Of je nu een eigen bedrijfje hebt of gewoon voor persoonlijk gebruik, een e-mailadres maakt communicatie zo veel makkelijker en professioneler.​ Maar hoe maak je een e-mailadres aan? Wij leggen het je uit, simpel en snel.​ Met cPanel, onze gebruiksvriendelijke […]
Hoe maak ik een e mailadres aan

Gratis SSL certificaat

Hoe maak ik een e mailadres aan

Gratis wordpress installatie

Hoe maak ik een e mailadres aan

14 dagen backups

Hoe maak ik een e mailadres aan

DNS Beheer

Hoe maak ik een e mailadres aan

Bij Flexa Hosting weten we hoe belangrijk het is om jouw eigen e-mailadres te hebben.​ Of je nu een eigen bedrijfje hebt of gewoon voor persoonlijk gebruik, een e-mailadres maakt communicatie zo veel makkelijker en professioneler.​ Maar hoe maak je een e-mailadres aan? Wij leggen het je uit, simpel en snel.​ Met cPanel, onze gebruiksvriendelijke hosting controlepaneel, wordt een e-mailadres aanmaken een fluitje van een cent.​ Eerst kies je een unieke e-mailnaam die bij jou of je bedrijf past.​ Dan bepaal je het domein – dat is het deel na het @-teken.​ Daarna stel je in hoeveel ruimte je wilt voor je e-mails.​ En voilà, binnen no-time heb jij je eigen e-mailadres, klaar om te gebruiken voor alles wat jij belangrijk vindt.​ Bij Flexa Hosting staan we voor je klaar om dit proces zo soepel mogelijk te maken.​ Jouw communicatie, onze zorg.​ Laten we samen aan de slag gaan!

Hoe maak je een e-mailadres aan via cPanel?

Het aanmaken van een e-mailadres is essentieel voor elke organisatie of individu die online aanwezig is.​ Bij ons is het proces van het aanmaken van een nieuwe e-mailaccount vereenvoudigd dankzij cPanel, dat een intuïtieve interface biedt voor alle e-mailgerelateerde taken.​ Volg deze stappen zorgvuldig om zonder problemen jouw nieuwe e-mailaccount in te stellen.​

1. Log in op cPanel: Navigeer naar het cPanel inlogscherm en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.​ Deze gegevens worden verstrekt wanneer je jouw hostingaccount activeert.​
  2. Zoek naar de E-mailaccounts sectie: Eenmaal ingelogd, zoek je naar de “E-mail” sectie op het cPanel-dashboard en selecteer je ‘E-mailaccounts’.​
  3. Maak een nieuw e-mailadres aan: Klik op de knop “Nieuw e-mailadres toevoegen”.​ Vul de gevraagde informatie in, zoals de gewenste e-mailnaam en het domein.​ Kies vervolgens een sterk en veilig wachtwoord.​
  4. Configureer mailbox quota: Bepaal de grootte van de mailbox of kies voor onbeperkte opslag, afhankelijk van jouw behoeften.​
  5. Sla je instellingen op: Klik op de knop ‘Aanmaken’ om het nieuwe e-mailadres op te slaan.​ Jouw e-mailaccount is nu aangemaakt en klaar voor gebruik.​

Het belang van een veilig wachtwoord

Bij het aanmaken van e-mailadressen, is de keuze van een sterk en veilig wachtwoord cruciaal om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.​ Een goed wachtwoord bevat een mengsel van letters, cijfers en speciale tekens en is voldoende lang.​ Vermijd voor de hand liggende keuzes zoals “123456” of “wachtwoord”, omdat deze gemakkelijk te raden zijn.​

Toegang tot je nieuwe e-mail via Webmail

Zodra je e-mailaccount is aangemaakt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je e-mail kunnen lezen en beheren.​ Met cPanel is toegang tot je e-mails eenvoudig via Webmail.​ Volg deze stappen:

• Toegang tot Webmail: Zoek in cPanel naar de optie ‘Webmail’ en klik hierop.​ Je wordt doorgestuurd naar een login pagina.​
  • Log in met je nieuwe e-mailgegevens: Gebruik het zojuist aangemaakte e-mailadres en wachtwoord om in te loggen.​
  • Kies je voorkeur webmail applicatie: Wij gebruiken Roundcube, een krachtige en gebruiksvriendelijke webmail client.​ Na het inloggen wordt je hier meestal automatisch naar doorgestuurd.​

Emailinstellingen voor e-mailclients

Wil je jouw e-mail liever beheren via een e-mailclient zoals Outlook of Thunderbird? Dan zul je de volgende instellingen nodig hebben:

• Inkomende mail server: Dit is mail.​jouwdomeinnaam.​nl.​ Vervang ‘jouwdomeinnaam.​nl’ met je daadwerkelijke domein.​
  • Inkomende poort: De poort is 993 met SSL beveiliging ingeschakeld voor inkomende mail.​
  • Uitgaande server: Gebruik ook hier mail.​jouwdomeinnaam.​nl.​
  • Uitgaande poort: De poort voor uitgaande mail is 465, met verificatie vereist.​

Het correct instellen van deze waarden garandeert een veilige en betrouwbare verzending en ontvangst van e-mails.​

Ondersteuning en Hulp

Heb je vragen tijdens het proces of ondervind je problemen met het instellen van je e-mailaccount of -client? Onze klantenservice staat klaar om te helpen.​ Als klant van onze hostingdiensten kun je altijd rekenen op onze support.​ We staan garant voor onze klanten en bieden deskundige hulp bij al jouw vragen.​

Veiligheid en back-ups

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel.​ Behalve SSL-beveiliging voor al je e-mailverkeer, zorgen we voor regelmatige back-ups van alle e-mailaccounts op onze servers.​ Zo hoef je je nooit zorgen te maken over dataverlies.​ En met het gemak en de zekerheid van onze cPanel-interface kun je zelf eenvoudig beheren wie toegang heeft tot jouw e-mailaccounts en instellingen aanpassen wanneer nodig.​

Het creëren van een nieuwe e-mailadres via cPanel is dus niet alleen makkelijk maar ook veilig.​ Wij streven ernaar om jou een zorgeloze ervaring te bieden zodat je je kunt focussen op wat echt belangrijk is voor jou of jouw organisatie.​ Mocht je verdere assistentie nodig hebben, staan wij altijd klaar om je te ondersteunen.​