Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-20:00

Dutch NL English EN
Dutch NL English EN

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Gratis SSL certificaat

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Gratis wordpress installatie

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

14 dagen backups

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

DNS Beheer

Hostinpakket voor € 1 per maand →

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

I Een Passende Host Kiezen

Je bent op zoek naar de juiste host voor jouw websites? Dan is de beste manier om de beste host voor jouw website te kiezen door eerst te bepalen welke eisen je stelt aan je host. Zoek antwoorden op vragen als: heb je behoefte aan een toonaangevend platform, heb je extensieve technische kennis nodig, welke omvang heeft je website, heb je specifieke technische features nodig en heb je een bepaalde uptime garantie nodig. Zodra je antwoord hebt op deze vragen, kun je zoeken naar een passende host.

Als je een hostingprovider kiest, probeer dan eerst te weten te komen wat andere gebruikers over deze aanbieder vinden. Bepaalde hosts hebben een immuun systeem dat websites efficiënt houdt, terwijl andere bedrijven een lage prijs aanbieden, maar geen goede service bieden. Lees reviews en voer onderzoek uit bij verschillende aanbieders. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de kosten.

Als je eenmaal hebt besloten welke host je zal gaan gebruiken, zorg er dan voor dat je de voorwaarden van de aanbieder goed doorleest zodat je geen verrassingen tegen komt. Controleer of de aanbieder een goede klantenservice aanbiedt en of ze op de hoogte zijn van alle technische kennis. Als je te maken krijgt met een host die je nog niet kent, lees dan eerst een paar beoordelingen of doe onderzoek naar de mogelijkheden.

Het kiezen van een host vereist ook een grondig begrip van de technologie. Er zijn verschillende hosting systemen zoals VPS, dedicated, shared en cloud. Controleer of de door jou gekozen hosting provider ondersteuning biedt voor de door jou gekozen technologie. Daarnaast moet je ook nagaan of je hostingprovider performance monitoring, custom mail, load balancing, high availability, backup en restore mogelijkheden aanbiedt.

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een host, is de snelheid. Bepaal zelf hoge prioriteit hebt voor paginaladingstijden al dan niet. Uiteindelijk willen websites een snel en responsief platform voor hun bezoekers. Als je twijfelt, kijk dan eerst hoeveel dataverkeer en bezoekers je website krijgt, en kies vervolgens een host met dezelfde prestaties.

Als je eenmaal een hosting plan hebt gevonden dat voldoet aan al je technische eisen, moet je ook ervoor zorgen dat deze voldoet aan je budget. Houd rekening met de prijs die ze vragen en kijk of ze je extra korting geven voor lange termijncontracten.

II Kosten en contracten van de Host

De kosten van een hosting plan zijn een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een host. Allereerst moet je je ervan bewust zijn wat de hosting kost en wat het je oplevert. Kijk wat het verschil is tussen betaalbare en toonaangevende hosting. Bepaal ook wat je website nodig heeft en wat je met hosting kunt doen. Vergelijk prijzen en speel in op speciale aanbiedingen.

Houd ook rekening met contracten als je een host kiest. Kijk voor de duur van het contract, of je deze kunt wijzigen, wat de voorwaarden zijn, of je betaalt voor de service. Contracten helpen je bij het houden op bepaalde kosten, maar als je je korte termijn doelen wilt bereiken kan een kort contract interessant zijn.

Sommige hosting aanbieders bieden geavanceerde functies aan voor een extra vergoeding. Denk hierbij aan opslagruimte, bandbreedte, het aantal domeinen, aantal subdomeinen en e mailbox installatie. Al deze kosten kunnen oplopen als je een hosting plan koopt met veel extra’s. Kortom, bepaal wat je echt nodig hebt en bespaar op korte termijn door alleen de essentiële functies te gebruiken.

Sommige hosting pakketten bieden ook speciale diensten zoals die van Flexahosting. Dit hosted platform biedt klanten de mogelijkheid om domeinnamen te registreren en hosting diensten te kopen voor een betaalbare prijs. Het pakket is voorzien van een hoogwaardig hosting platform, klantenondersteuning en verschillende extra opties.

Vergeet ook de betalingsmogelijkheden niet. In de meeste gevallen moet je je aanmelden en een betalingsmethode kiezen om de hosting te kunnen gebruiken. Er zijn verschillende betaalmogelijkheden zoals creditcard, paypal, directe betaling en andere. Kies degene die bij je past.

Als je eenmaal een host hebt gevonden die binnen je budget past en die alle technische eisen voldoet, dan is de laatste stap om een contract te ondertekenen. Lees het contract zorgvuldig door en controleer of deze past bij je behoeften. Bij sommige aanbieders kun je de hosting direct starten nadat je de betaling hebt verricht.

III De Relevante Technieken Van De Host

Als je een webhost kiest, zul je ook technologie nodig hebben om je website te laten werken. De meeste hostingbedrijven hebben een verscheidenheid aan applicaties en scripts en hebben servers die een groot aantal web scripts ondersteunen, waaronder PHP, ASP, MySQL en .NET. Kijk goed of er applicaties en scripts beschikbaar zijn die het meest geschikt zijn voor je website.

Zorg ervoor dat de host back up en restore mogelijkheden biedt. Als er een probleem is, zoals een foutmelding, een hack, een technisch probleem, etc., is het belangrijk dat je de website zo snel mogelijk weer online krijgt. Daarom moet je een webhost kiezen waarbij back up en restore mogelijk is.

Het is ook belangrijk dat je webhost van een hoogwaardig beveiligingsverdediging beschikt, zoals een anti virussysteem, een firewall, beperkte FTP toegang en een beveiligde HTTPS verkeerscodering. Houd er ook rekening mee dat de hostingprovider SSL certificaten aanbiedt zodat gevoelige gegevens beveiligd zijn en er een beveiligd dataverkeer wordt gewaarborgd.

Voor sommige websites zoals e commerce websites en websites met grote hoeveelheden aan verkeer is het ook belangrijk om een hosting provider te kiezen met een goede uptime” dit wil zeggen dat de server 24 uur per dag, 7 dagen per week operationeel is. Let ook op of er een optimaal beheer systeem is, zodat snelle wijzigingen gemaakt kunnen worden zonder de snelheid van je website te verminderen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de hostingprovider stevige anti spambescherming aanbiedt. Het moet onmogelijk zijn om spam via de domeinnaam te verzenden, zodat je website veilig is. Controleer ook of er een uitgebreide set met software is, zoals blogs, forums, chatbots en CMS’en zoals WordPress.

Het is ook handig om te bepalen of je extra ondersteuning nodig hebt zoals design, SEO, conversieoptimalisatie en advertenties. Kijk daarom of zo’n host hosting service biedt die zo’n diensten aanbiedt. Hoewel de hostingprovider niet altijd alle ondersteuning kan bieden, is het een goed idee om te controleren of dit voor jou beschikbaar is.

IV Beschikbare Technische Ondersteuning Van De Host

Gedeeltelijke ondersteuning kan je host bieden om je te helpen bij het instellen en onderhouden van je website. Controleer daarom welke technische ondersteuning de provider aanbiedt. Vaak bieden ze een telefonisch, online chat, of e mailsupport aan. Kijk of de provider de ondersteuning 24 uur per dag biedt en hoe snel en efficiënt ze reageren.

Om ervoor te zorgen dat je website goed werkt, is het belangrijk dat je webhost toegang geeft tot de server. Kijk of de hostingprovider verschillende niveaus van toegangsrechten heeft, zoals geavanceerde gebruikersrechten, afgeschermde beheerdersomgevingen en beveiligde gebruikersomgevingen. Probeer ook na te gaan of de provider een eenvoudig te begrijpen backup systeem heeft, zodat je bezoekers plantwen eenvoudig kunt back uppen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de hosting provider training voor klanten biedt, zodat je kansen krijgt om meer te leren zoals hoe je de website kunt beheren, investeringen kunt doen, hoe je een domeinnaam kunt kopen en geschikte hosting selecteert. Kijk of de provider nodige trainingen, handleidingen, video’s en forums ter beschikking stellen.

Kijk ook of er programma’s beschikbaar zijn waarmee je de server van je website kunt beheren. De meeste hosting providers bieden een control panel met verschillende tools die je kunnen helpen bij het beheer van je hosting omgeving, zoals een website builder, een FTP account en een database administrator.

Ga ook na of je hosting provider een technische helpdesk heeft, waar je advies kunt vragen. Bij sommige hostingbedrijven kun je ook persoonlijke contacten opdoen door het contactformulier te gebruiken.

Tenslotte is het ook belangrijk dat je zeker weet dat je host een betrouwbare service biedt. Controleer of er een service level akkoord is, met een garantie voor alle technische hulpmiddelen die worden gebruikt. Houd er ook rekening mee dat je hostingprovider een gratis proefperiode aanbiedt waarin je de hostingprovider zelf kunt uittesten.

V Wat Voor Soorten Domeinnamen Het Beschikbaarst Is Bij Je Host

Als je een host koopt, wil je ook weten welke domeinnamen beschikbaar zijn bij je host. Er zijn veel

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen
De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Direct online

Je dienst wordt direct opgeleverd.

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Persoonlijk contact

Alles om jou te helpen.

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Gebruiksgemak

Beheer je diensten in je eigen klantenportaal.

Basis webhosting

€1,00

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

3GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

7 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Direct Admin

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Professional webhosting

€2,50

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

10GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

10 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Direct Admin

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen

Premium webhosting

€5,00

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

30GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

14 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Direct Admin

De Beste Manier Om Een Host Te Kiezen