Hoe je de Perfecte Host Kiest

Hoe je de Perfecte Host Kiest

Gratis SSL certificaat

Hoe je de Perfecte Host Kiest

Gratis wordpress installatie

Hoe je de Perfecte Host Kiest

14 dagen backups

Hoe je de Perfecte Host Kiest

DNS Beheer

Hostinpakket voor € 1,99 per maand →



Hoe je de Perfecte Host Kiest

Het kiezen van een host voor je website, webshop, blog of webdienst kan een lastige taak zijn, maar met geduld en een beetje navigatie ga je de juiste host vinden. Je hebt hosting providers met verschillende functies en tarieven. Welke je kiest hangt af van je behoefte en budget. Hieronder vind je een paar tips om je op weg te helpen om de perfecte host voor je te vinden.

Kijk eerst naar je budget. Als je kiest voor een betrouwbare host, wil je ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig. Kies een provider met goede prestaties en een betaalbaar tarief. Als je kijk naar de kosten, let er dan ook op dat je bedenkt wat de prestaties zullen zijn als je afkoopt op het prijskaartje.

Bedenk welke webdiensten je nodig hebt. Voordat je begint met het zoeken naar een host, moet je eerst weten wat je precies nodig hebt. De meeste hosts bieden basis maar ook geoptimaliseerde pakketten aan voor bijvoorbeeld WordPress, maar als je meer complexe websites voor ontwikkelt heb je misschien andere hosting nodig.

Denk aan de uptime. Als je websites eenmaal online staan moeten ze ook blijven draaien. Kijk dus eerst naar de gemiddelde uptime van de hosting provider. Hoe hoger de uptime, hoe betrouwbaarder jouw website er uit zal zien en dat is weer gunstig voor jouw website gebruikers.

Neem een kijkje bij reviews. Een goed beoordeelde website is een goede waarborg om te achterhalen wat de ervaringen met je host is. Kijk op verschillende sites zoals HostAdvice, welke verschillende host beoordeelt. Kijk ook op de website en lees de reviews.

Kijk of je eenvoudige backups kunt maken. Als je de website host bij een provider hebt, wil je er zeker van zijn dat je backups kunt maken. Kijk of je eenvoudig backups kunt maken en hoe je de backups weer kunt herstellen als het mis gaat.

Als je deze tips in gedachte houdt, kom je een heel eind en kun je de juiste hostingwebsite voor jouw specifieke behoefte vinden. Maak gebruik van deze tips van Flexahosting en ontdek wat de beste hosting is voor jouw behoefte, zodat je de perfecte host kunt kiezen voor het beste resultaat.

Wat zijn de verschillende soorten Webhosting

Er zijn veel verschillende soorten webhosting, afhankelijk van je hostingbehoeftes. De meest populaire en bekendste zijn shared hosting, dedicated hosting, VPS hosting, cloud hosting en WordPress hosting. Het is belangrijk dat je de features van elke soort hosting goed begrijpt, zodat je de juiste hosting kunt kiezen voor je website.

Bij Shared Hosting worden veel websites op een fysieke server gehost. Dit is het goedkoopste type hosting omdat de kosten worden verdeeld over alle gebruikers. Hoewel de prestaties over het algemeen goed zijn, kan je hosting prestaties variëren wanneer je website meer bezoek doorsluist. Dit is de perfecte keuze als je een kleine website of blog is of als je begint met je eerste website.

Met Dedicated Hosting heb je de volledige controle op een fysieke server. Dit is de duurste vorm van hosting, omdat het alleen jouw website host. Dedicated Hosting is geschikt als je veel dataverkeer verwacht of als je websites meer vermogen nodig hebben. Dit is ook de beste optie als je een webshop of een grote website hebt.

Voor VPS Hosting worden meerdere virtuele servers op een enkele fysieke server gebruikt. Als je meer vermogen nodig hebt dan shared hosting biedt, maar je niet de middelen hebt om in dedicated hosting te investeren, dan is VPS hosting de perfecte oplossing. Het is een goedkoop alternatief dat je meer controle en vermogen biedt voor je website.

Cloud Hosting is een relatief nieuw concept en het biedt redundantie, schaalbaarheid en storingsbestendigheid. In tegenstelling tot andere hostingarrangementen, draait cloud hosting op veel verschillende machines, wat betekent dat je meer betrouwbaarheid en flexibiliteit hebt. Het is geschikt als je website veel dataverkeer verwacht of als je een website nodig hebt die bereikbaar is voor een groot publiek.

WordPress Hosting is speciaal ontworpen Hosting voor websites die op WordPress worden gedraaid. Jouw WordPress website wordt gehost op servers die zijn geoptimaliseerd voor WordPress, wat resulteert in betere prestaties. Het is ook gebruiksvriendelijk, wat betekent dat je mogelijk geen technische kennis nodig hebt om je WordPress website te beheren.

Hoe beveilig je je host account?

Het is belangrijk dat je je host account beveiligt tegen cyberaanvallen, malware, hacking en spam. Je kunt verschillende maatregelen nemen om je host account te beveiligen, zoals het installeren van een firewall, een malware scanner, SSL certificaten en beveiligingssoftware. Als je hier de juiste maatregelen voor neemt, kun je je website beveiligen en is je host account veilig.

Een firewall is een software of hardware gebaseerd security systeem dat je server en/of netwerk beschermt tegen kwaadaardige verzoeken en aanvallen. Firewalls controleren alle netwerkverkeer en als de firewall een verdacht verzoek herkent aan de server, wordt de toegang tot de server geweigerd. Als je een server hebt waarvan je verwacht dat deze veel verkeer krijgt, is het raadzaam om een firewall te installeren.

Daarnaast is het belangrijk om de malware op je server te detecteren en vervolgens te verwijderen. Hiervoor kun je een anti malware scanner installeren. Deze detecteert alle systemen op je server en als er een bedreiging wordt gevonden, wordt de malware geïsoleerd en vervolgens verwijderd. Dit helpt je server te beschermen tegen cyberaanvallen die gericht zijn op je website.

Daarnaast is het verstandig om SSL certificaten te installeren als je gevoelige gegevens op je server host. SSL is een veiligheidscertificaat dat versleutelt alle data tussen de website en de gebruiker. Het creëert een extra laag beveiliging om je website, waardoor het hacken moeilijker wordt. Als je gevoelige gegevens zoals persoonlijke gegevens en betalingsgegevens verzamelt, is het essentieel om SSL te installeren.

Ten slotte is het ook belangrijk om beveiligingssoftware op je server te installeren. Er zijn verschillende beveiligingssoftware oplossingen beschikbaar, waaronder malware scanners, firewalls, anti spam filters, en virusscanners. Al deze software helpen om je server te beschermen tegen cybercriminaliteit en hacking. Als je gevoelige gegevens verzamelt, is het cruciaal om deze software te installeren.

Welke tools heb je nodig voor je Hosting?

Een veelgestelde vraag is welke tools je nodig hebt om te hosten. De meest voorkomende tool is een FTP programma, wat je helpt bestanden te verzenden en te ontvangen. Je hebt ook beheer mogelijkheden nodig zoals een databaseadministrator en een control panel. Dit biedt je meer controle en flexibiliteit. Als je een webshop of blog hebt, heb je mogelijk verschillende plug ins en widget nodig om deze websites te laten draaien.

FTP is een gemakkelijke en handige manier om bestanden te verzenden en ontvangen. FTP staat voor File Transfer Protocol. Met FTP kun je bestanden verzenden van je computer naar een server en van een server naar je computer. Je kunt een gratis FTP programma installeren, zoals FileZilla, om toegang te krijgen tot je host account. Als je bestanden regelmatig moet uploaden, downloaden of verwijderen, is dit het beste programma voor je.

Je hebt ook een Database Administrator nodig voor het beheer van je gegevensbank. Een Database Administrator is verantwoordelijk voor het beheren van gegevensbanken en deze maken ook backups. Als je grote hoeveelheden data hebt of als je een complexe website hebt, is een Database Administrator een essentiële tool om je website te beheren.

Control panels zijn nog andere tools die je nodig kan hebben. Een control panel geeft je eenvoudige beheer mogelijkheden voor je server. Er zijn verschillende control panels zoals cPanel, Plesk, en DirectAdmin, die ieder soort van beheer functionaliteiten bieden, waaronder het maken en beheren van gebruikersaccounts, het installeren van applicaties en het beheren van domeinnamen.

Als je een webshop of een blog hebt, heb je mogelijk ook verschillende plug ins en widgets nodig. Plug ins zijn software modules die je kunt installeren om meer functionaliteit en beveiliging toe te voegen aan je website. Twezitter optioneel ook widgets, kleine programma’s die aangepaste functies en data toevoegen aan je website. Als je een content management systeem zoals WordPress gebruikt, zijn er veel verschillende plug ins en widgets beschikbaar die je kunt installeren om je website te upgraden.

Hoe kan je domeinnamen registreren?

Een domeinnaam is een URL die gebruikers gebruiken om toegang te krijgen tot je website. Om een domeinnaam te registreren, heb je een domeinnaam registrar nodig. Een domeinnaam registrar is verantwoordelijk voor het kopen, verkopen, overbrengen en beheren van domeinnamen. Er zijn veel domeinnaam registrars beschikbaar, waaronder Flexahosting, waar je je domeinnaam kunt registreren voor een betaalbaar tarief.

Om een domeinnaam te registreren kun je een domeinnaamregistrar zoals Flexahosting gebruiken. Je kunt je domainnaam zoeken en kopen via een zoekvak op hun website. Vervolgens vul je een aantal gegevens in die ze vragen, zoals contactpersonen en betalingsinformatie

Hoe je de Perfecte Host Kiest
Hoe je de Perfecte Host Kiest

Direct online

Je dienst wordt direct opgeleverd.

Hoe je de Perfecte Host Kiest

Persoonlijk contact

Alles om jou te helpen.

Hoe je de Perfecte Host Kiest

Gebruiksgemak

Beheer je diensten in je eigen klantenportaal.

Basis webhosting

€1,99

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

3GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

7 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Cpanel

Hoe je de Perfecte Host Kiest

Professional webhosting

€3,99

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

10GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

10 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Cpanel

Hoe je de Perfecte Host Kiest

Premium webhosting

€7,99

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

30GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

14 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Cpanel

Hoe je de Perfecte Host Kiest