Openingstijden

Ma-Vrij: 09:00-20:00

Dutch NL English EN
Dutch NL English EN

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Gratis SSL certificaat

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Gratis wordpress installatie

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

14 dagen backups

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

DNS Beheer

Hostinpakket voor € 1 per maand →

Hosting: hoe je het strategisch kunt inzetten

Basics over hosting

Het leasen van een webhosting service is de meest effectieve manier om je bedrijfswebsite op het wereldwijde web te krijgen. Een webhosting service maakt het mogelijk om je website beschikbaar te stellen voor een wereldwijd publiek, omdat het de serverruimte huurt die door iedereen kan worden gedeeld. Met hosting kun je een domeinnaam kopen vanuit een geregistreerde registrar en je beschikt over een .nl of .com adres die mensen kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot je site.

Er zijn veel verschillende hostingdiensten beschikbaar, waaronder dedicated servers, shared hosting, cloud hosting, VPS hosting en zelfs meer geavanceerde hostingoplossingen zoals cdn hosting, clustering en load balancing. Met al deze verschillende opties kun je een hostingpakket kiezen dat bij je wensen past en je bedrijf helpt om meer klanten aan te trekken.

Naast hosting heb je ook toegang tot emailopties van je webhosting. Een webhost kan vaak een e maildomeinnaam bieden dat aan de site is gekoppeld. Op deze manier kunnen klanten contact met je opnemen via je e mailadres, wat ons offline deel van onze klantencontact vergemakkelijkt. Bovendien bieden veel hostingproviders goede antispamoplossingen die je kunt gebruiken om je e mailaccounts te beschermen tegen spamverzendingen.

Daarnaast kun je bij sommige hostingproviders software zoals WordPress en Joomla krijgen, waarmee je websites kunt maken. Dit betekent dat ook bedrijven met weinig technische kennis hun eigen website kunnen bouwen en beheren, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de kosten voor externe websites als high end software en codering.

SSL certificaten kunnen ook worden aangevraagd bij een hostingprovider, zodat je website veilig en beveiligd blijft. Dit is vooral belangrijk wanneer je verkoopdiensten aanbiedt, want met een SSL certificaat kunnen klanten er zeker van zijn dat hun persoonlijke gegevens veilig zijn.

Als je op zoek bent naar flexibiliteit en betrouwbaarheid van je webserviceprovider, is een webhosting service de beste oplossing. Je kunt een providor kiezen die bij je organisatie past, hostingservices kopen die voldoen aan je behoeften en perfectie bereiken met een assortiment aan hostingpakketten die je kunt persoonlijk aanpassen.

Strategisch hosting inzetten

Om strategisch hosting in te zetten, moet je eerst begrijpen wat het is en wat het je organisatie kan bieden. Hosting is een manier waarop je een webserver kunt huren bij een provider waar je toegang krijgt tot de servers. Hier vind je verschillende soorten hosting die je kunt gebruiken, afhankelijk van wat je nodig hebt. Voor het kiezen van de juiste dienst is het belangrijk om te weten welke hosting je organisatie het beste kan gebruiken.

Hostingstrategie is meer dan alleen het kiezen van een provider. Je moet ook begrijpen hoe hosting je organisatie kan verbeteren. Het begint met het aanbieden van een betrouwbare toegang voor je bezoekers, wat hen de mogelijkheid biedt om te zoeken, te surfen en te winkelen bij je bedrijf. Bovendien moet je hostingstrategie ervoor zorgen dat je website snel laadt en dat je bezoekers een beveiligde toegang hebben. Met een goede hostingstrategie verhoog je het bereik van je bedrijf en ben je in staat om traffic naar je website te verhogen.

Als je hosting strategisch gaat inzetten, dan moet je ook je domeinnamen in gedachten hebben. Domeinnamen zijn belangrijk voor het creëren van een unieke identiteit voor je bedrijf, en door een domeinnaam te kopen kun je je zelf apart zetten van de concurrenten, waardoor je jouw merk binnen de markt kunt verbeteren. Neem de tijd om de verschillende extensies te onderzoeken en kijk wat het beste past bij je organisatie.

Hosting strategisch inzetten betekent ook dat je in staat bent om toegang te krijgen tot hoogwaardige technologie en dienstverlening. Met hosted oplossingen kun je ervoor zorgen dat je website sneller, beter beveiligd en meer betrouwbaar is. Je kunt ook nieuwe technologieën accepteren, zoals het bouwen van een website met WordPress, video streaming en betalingsopties. Met hosted services ben je in staat om je website bij te werken op momenten dat je het nodig hebt.

Kosten

Elke dienst die je bij webhosting afneemt, is verbonden met kosten. Als je kosten wilt verlagen, moet je altijd de prijzen van verschillende providers vergelijken om te zien welke het meest geschikt is voor je behoeften. Overweeg de verschillende tiers van hosting, en kies wat het meest geschikt is voor je organisatie. Grote bedrijven willen misschien gaan voor dedicated servers, terwijl kleine bedrijven of bloggers kunnen gaan voor shared hosting.

Kijk ook naar speciale promoties of kortingen die door hostingproviders worden aangeboden. Sommige hosts bieden discounts aan op domeinregistratie en hosting upgrades. Naast de prijs, kijk ook naar de kwaliteit van de services. Kijk naar de uptimes en kijk goed naar de reviews van klanten. Vergeet ook niet dat je kunt kiezen voor een drie jarig of meerjarig hostingplan, waardoor je kortingen krijgt op je kosten.

Betaalbare hosting oplossingen zijn te vinden, maar u bent altijd verantwoordelijk voor het kiezen van een goedkope provider met betrouwbare services. Kijk goed naar de hardware en de serviceprestaties. Kijk ook naar het aantal e mails dat u kunt sturen vanuit de server, wat een belangrijk onderdeel van Hosting is. Vermijd diensten die te goedkoop lijken en zelden een uitstekende service geven.

De voor en nadelen van hosting

Er zijn veel voordelen van het gebruik van een hosting service. De meeste bedrijven kiezen voor een hosting service omdat het een goedkope en flexibele oplossing biedt. Omdat je maandelijks betaalt voor de service, hoef je geen grote investering te doen om een website te maken en online te houden, waardoor bedrijven die net zijn begonnen veel geld kunnen besparen. U krijgt ook toegang tot meerdere opties voor hosting, waardoor u een service kunt kiezen die het beste bij uw bedrijf past.

Daarnaast krijg je toegang tot antispam, afhankelijk van wat je webhost biedt. Met een antispam oplossing kun je je e mailaccounts beveiligen tegen spamverzendingen. Andere voordelen zijn de betrouwbare uptimes van je webserver, waardoor je website toegankelijk blijft voor iedereen. Je moet ook nadenken over de beveiliging van je website, en met een goede hostingstrategie kun je je website beveiligen met SSL certificaten.

Hoewel er veel voordelen zijn van het gebruik van hosting, zijn er ook enkele nadelen. De meeste hostingproviders verplichten hun klanten om hun websites te upgraden als hun verkeer toeneemt, wat er vaak toe leidt dat klanten meer betalen voor hun hosting dan hun budget toestaat. Daarnaast hebben sommige hosted services beperkte ondersteuning, waardoor websites met weinig technische kennis deze services mogelijk moeilijk te beheren vinden.

Verschillende opties

Organisaties die op zoek zijn naar hosting kunnen de keuze maken uit verschillende opties. Dit betekent dat bedrijven een hostingpakket kunnen kiezen dat bij hun specifieke eisen past. Wilt u bijvoorbeeld een basis hosting pakket kiezen met alleen een website of een meer geavanceerd pakket met meerdere websites, CMS integratie, databases, e mailaccounts, etc.?

Er is ook een optie voor het dedicated servers. Met een dedicated server ontvang je een volledige server. Dit betekent dat je al je data opslaat op een werkende server die alleen bij jou is, waardoor je een betere service en meer flexibiliteit krijgt. Bovendien kun je een dedicated server deels laten beheren door je provider, waardoor jij je tijd kunt besteden aan het runnen van je organisatie.

Cloud oplossingen zijn ook populaire opties als we praten over hosting. Met cloud computing heb je toegang tot on demand diensten die je servercapaciteit kunnen vergroten. Met cloud computing kun je je bezigheden volledig automatiseren, omdat de services daadwerkelijk in de cloud worden gehost en je constante toegang hebt tot een schaalbare service.

VPS hosting is misschien wel de meest populaire hostingoptie. Met een VPS krijg je de voordelen van dedicated servers, maar je hoeft niet veel geld uit te geven. Met een VPS krijg je een fysieke server met meerdere virtuele toegangspunten en meer mogelijkheden dan een gedeelde hostingoplossing. Of je nu een klein of een groot bedrijf hebt, met een VPS krijg je de beste hostingoplossing met onbeperkte controle over je eigen server.

Klantenservice

Als je hosting gaat gebruiken, is het belangrijk om toegang te krijgen tot klantenservice. Veel hosts bieden 24/7 ondersteuning, waardoor je altijd toegang hebt tot hun service. Hosts met bijna onmiddellijke ondersteuning zijn beter, want hier kun je toegang krijgen tot hun service als je het nodig hebt, zelfs als het in het midden van de nacht is.

Kijk ook naar de klantentevredenheid bij je hostingprovider. Kijk goed naar de reviews en kijk hoe lang je moet wachten op antwoord. Zoek ook naar andere tools zoals e mailondersteuning, chatbots en forums. Kies een service die responsieve

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten
Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Direct online

Je dienst wordt direct opgeleverd.

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Persoonlijk contact

Alles om jou te helpen.

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Gebruiksgemak

Beheer je diensten in je eigen klantenportaal.

Basis webhosting

€1,00

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

3GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

7 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Direct Admin

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Professional webhosting

€2,50

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

10GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

10 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Direct Admin

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten

Premium webhosting

€5,00

per maand

(ook bij verlenging)

Controleer domeinnaam

30GB SSD opslag

SSL Certificaat

Onbeperkt dataverkeer

Onbeperkt emailadressen

Onbeperkt MYSQL database

Onbeperkt FTP Accounts

Gratis wordpress (+300 scripts)

14 dagen backups

Eigen PHP versie kiezen (7.x)

Direct Admin

Hosting hoe je het strategisch kunt inzetten