C-Panel back up genereren en naar een FTP server sturen

Bij Flexa Hosting weten we hoe belangrijk jouw websitegegevens zijn.​ Stel je voor, op een dag is alles weg door een technisch mankementje of een vervelende hack.​ Daar wil je toch niet aan denken? Daarom praten we vandaag over het genereren van een cPanel-back-up en het versturen ervan naar een FTP-server.​ Het is alsof je […]
C-Panel back up genereren en naar een FTP server sturen

Gratis SSL certificaat

C-Panel back up genereren en naar een FTP server sturen

Gratis wordpress installatie

C-Panel back up genereren en naar een FTP server sturen

14 dagen backups

C-Panel back up genereren en naar een FTP server sturen

DNS Beheer

C-Panel back up genereren en naar een FTP server sturen

Bij Flexa Hosting weten we hoe belangrijk jouw websitegegevens zijn.​ Stel je voor, op een dag is alles weg door een technisch mankementje of een vervelende hack.​ Daar wil je toch niet aan denken? Daarom praten we vandaag over het genereren van een cPanel-back-up en het versturen ervan naar een FTP-server.​ Het is alsof je een digitale kluis maakt voor je website waarin je al je belangrijke bestanden en gegevens veilig bewaart.​ Door regelmatig een back-up te maken en deze op een andere locatie, zoals een FTP-server, te bewaren, zorg je ervoor dat je altijd een kopie achter de hand hebt voor als er iets mis gaat.​ Met cPanel is dit proces gelukkig simpel en wij van Flexa Hosting staan klaar om je door de stappen te begeleiden.​ Zo houden we samen jouw online werk veilig én toegankelijk, wel zo fijn, toch? Laten we er samen voor zorgen dat jouw website bestanden altijd beschermd en terug te halen zijn, zonder hoofdpijn of zorgen.​

Stapsgewijze handleiding voor het genereren van een cPanel back-up en deze naar een FTP server sturen

Wanneer je een website beheert, is het cruciaal om regelmatig back-ups te maken.​ Dit proces zorgt ervoor dat je gegevens veilig opgeslagen worden en dat je in geval van problemen gemakkelijk jouw website kunt herstellen.​ Bij ons, vallen back-ups binnen de standaard serviceaanbieding omdat we begrijpen hoe belangrijk jouw gegevens zijn.​ In deze gids laten we je zien hoe je eenvoudig een cPanel back-up kunt genereren en deze naar een FTP server kunt sturen.​

Voorbereiden van de back-up en FTP-gegevens

Voordat je begint, is het belangrijk dat je toegang hebt tot je cPanel-account en de FTP-servergegevens bij de hand hebt.​ Deze informatie is noodzakelijk om de back-up correct naar de gewenste locatie te sturen.​

• Zorg ervoor dat je cPanel login-gegevens klaar zijn.​
  • Verzamel de FTP-servergegevens, inclusief de hostnaam, FTP-gebruikersnaam en het wachtwoord.​

Het genereren van een back-up in cPanel

cPanel maakt het proces van het genereren van een volledige website back-up eenvoudig.​ Hieronder volgen de stappen om een back-up te maken:

1. Login op je cPanel-account.​ Dit doe je door naar jouw cPanel URL te gaan en in te loggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord.​
  2. Zoek naar de “Back-up” optie.​ In het cPanel dashboard, vind en klik je op de “Back-up” of “Backup Wizard” optie.​
  3. Selecteer ‘Volledige back-up’.​ Kies voor een volledige back-up om alle bestanden, databases en configuraties van je website te bewaren.​
  4. Kies de bestemming voor je back-up.​ Voor het versturen naar een FTP server, selecteer je ‘Remote FTP Server’.​
  5. Voer de FTP-servergegevens in.​ Dit is de informatie die je eerder hebt verzameld.​
  6. Start het back-upproces.​ Na het invoeren van alle informatie, klik je op ‘Generate Backup’.​ Het proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van je website.​

Gebruik van de FTP-server om je back-up te beheren

Nadat de back-up is gegenereerd, wordt deze automatisch naar je FTP-server gestuurd.​ Als je toegang wilt krijgen tot deze back-up of deze wilt beheren, kun je het volgende doen:

• Gebruik een FTP-client.​ Om toegang te krijgen tot je back-up op de FTP-server, heb je een FTP-client zoals FileZilla nodig.​
  • Maak verbinding met je FTP-server.​ Gebruik de eerder verzamelde FTP-gegevens om verbinding te maken.​
  • Zoek naar je cPanel back-up bestand.​ Eenmaal ingelogd in je FTP-server, navigeer je naar de locatie waar je back-up is opgeslagen.​
  • Download of beheer je back-up bestand.​ Je kunt de back-up naar je lokale computer downloaden voor offline bewaring of indien nodig naar een andere veilige locatie verplaatsen.​

Best practices voor cPanel back-ups en FTP

Het maken en beheren van back-ups is een essentieel onderdeel van websitebeveiliging.​ Hier zijn enkele best practices:

• Regelmatige back-ups.​ Maak regelmatig back-ups om ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot recente kopieën van je website.​
  • Veilige opslag.​ Bewaar jouw back-ups op een veilige, externe locatie voor extra beveiliging.​
  • Back-up validatie.​ Controleer af en toe of je back-ups volledig en niet corrupt zijn door ze te herstellen op een testomgeving.​

Veelgestelde vragen over cPanel-to-FTP back-up process

In de loop van het beheren van je website kun je vragen hebben over het back-upproces.​ Hier zijn enkele veelgestelde vragen en hun antwoorden:

• Kan ik meerdere back-ups tegelijk naar een FTP-server sturen? Ja, je kunt meerdere back-ups naar je FTP-server sturen, maar houd rekening met de beschikbare schijfruimte op je FTP-server.​
  • Wat als mijn back-up te groot is om via FTP te versturen? Als je back-up te groot is, overweeg dan om je website-opslag op te splitsen in meerdere kleinere segmenten of gebruik te maken van een andere overdrachtsmethode.​
  • Hoe herstel ik een back-up vanaf een FTP-server? Om een back-up te herstellen, moet je het back-upbestand eerst downloaden van je FTP-server naar je lokale computer en vervolgens de “Back-up herstellen” functie in cPanel gebruiken.​

We hopen dat deze gids je helpt bij het veilig stellen van je website door het genereren van cPanel back-ups en het versturen naar een FTP-server.​ Onthoud dat regelmatige back-ups een belangrijk onderdeel zijn van websitebeheer en -beveiliging.​ Mocht je nog vragen hebben of verdere ondersteuning nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.​ Ons team staat altijd klaar om onze klanten te ondersteunen en te zorgen voor de veiligheid van hun digitale assets.​