Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor

Bij Flexa Hosting weten we dat het beheren van een website soms voelt alsof je een meester-puzzelaar moet zijn.​ Vooral als het aankomt op het sleutelen aan DNS-instellingen in je cPanel.​ Of je nu een nieuw e-mailrecord moet toevoegen of een oud subdomein wilt opruimen, het bewerken of verwijderen van een DNS-record is een klusje […]
Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor

Gratis SSL certificaat

Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor

Gratis wordpress installatie

Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor

14 dagen backups

Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor

DNS Beheer

• Home
  • 9
  • Kennisbank
  • 9
  • Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor
Een record bewerken of verwijderen in C-Panel met behulp van de DNS zone editor

Bij Flexa Hosting weten we dat het beheren van een website soms voelt alsof je een meester-puzzelaar moet zijn.​ Vooral als het aankomt op het sleutelen aan DNS-instellingen in je cPanel.​ Of je nu een nieuw e-mailrecord moet toevoegen of een oud subdomein wilt opruimen, het bewerken of verwijderen van een DNS-record is een klusje dat precisie vereist.​ Waarom, vraag je? Omdat deze instellingen ervoor zorgen dat jouw website zonder problemen bereikbaar is én blijft.​ Gebruikmakend van de DNS Zone Editor in cPanel geven wij jou de controle om dit belangrijke onderdeel van je website zelfstandig te beheren.​ Geen zorgen, wij staan altijd klaar met hulp en advies, maar met onze gids vind je snel je weg.​ Of je nu een beginner of een doorgewinterde webmaster bent, het begrijpen en toepassen van DNS-wijzigingen is een waardevolle vaardigheid in jouw digitale toolkit.​ Join ons bij Flexa Hosting, waar we samen de mysteries van DNS ontrafelen!

Waarom het bewerken of verwijderen van een DNS-record belangrijk is

Bij ons begrijpen we het belang van accurate DNS-records voor de prestaties en beveiliging van je website.​ DNS-records, essentieel voor het leiden van bezoekers naar de juiste bestemming met je domein, moeten nauwkeurig worden beheerd.​ Of je nu een bestaande DNS-configuratie wilt wijzigen, oude records moet opruimen of de prestaties van je site wilt verbeteren, de DNS zone editor in cPanel maakt deze taken eenvoudig en efficiënt.​

Toegang tot de DNS zone editor in cPanel

Ons cPanel hostingplatform biedt een gebruiksvriendelijke DNS zone editor waarmee je gemakkelijk DNS-records kunt beheren.​ Volg deze stappen om toegang te krijgen tot deze krachtige tool:

1. Log in op cPanel: Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op je cPanel-dashboard.​
  2. Navigeer naar de DNS Zone Editor: Scroll naar beneden naar het gedeelte ‘Domeinen’ en klik op ‘Zone Editor’.​

Het bewerken van een DNS-record

Een kleine aanpassing in een DNS-record kan een groot verschil maken voor je website.​ Met onze DNS zone editor kun je deze wijzigingen gemakkelijk toepassen:

1. Selecteer het domein: Kies het domein waarvan je het DNS-record wilt wijzigen.​
  2. Zoek het record om te bewerken: Gebruik de zoekfunctie om snel het specifieke record te vinden dat je nodig hebt.​
  3. Klik op ‘Bewerken’: Naast het record verschijnt een ‘Bewerken’-optie ” klik hierop om de recordgegevens aan te passen.​
  4. Pas de recordgegevens aan: Verander de waarden volgens je behoeften en klik op ‘Opslaan’ om de wijzigingen door te voeren.​

Het verwijderen van een DNS-record

Soms is het opruimen van oude of onnodige DNS-records net zo belangrijk als het toevoegen van nieuwe.​ Het verwijderen van een record is net zo eenvoudig:

1. Selecteer het domein: Kies weer het domein waarvan je het DNS-record wilt verwijderen.​
  2. Zoek het record dat verwijderd moet worden: Vind het record dat niet langer nodig is.​
  3. Klik op ‘Verwijderen’: Naast het ongewenste record verschijnt een ‘Verwijderen’-optie ” klik hierop om het definitief te verwijderen.​

Veelgemaakte fouten bij het bewerken van DNS-records

Accuraatheid is cruciaal bij het beheren van DNS-records.​ Vermijd deze veelvoorkomende fouten:

• Ongeldige waarden invoeren: Zorg ervoor dat alle waarden, zoals IP-adressen en CNAME-records, correct zijn ingevoerd.​
  • Belangrijke records verwijderen: Controleer voordat je iets verwijdert of het record niet essentieel is voor de functionaliteit van je website of e-mailservice.​
  • Wijzigingen doorvoeren zonder backup: Maak altijd een backup van je DNS-instellingen voordat je wijzigingen doorvoert, voor het geval je wijzigingen onverwachte resultaten opleveren.​

E-mailinstellingen en DNS-records

Het correct instellen van DNS-records is ook vitaal voor een storingsvrije e-maildienst.​ Voor onze klanten bieden we specifieke aanwijzingen voor het configureren van e-mail gerelateerde DNS-records:

• MX-records: Zorg ervoor dat je MX-records correct zijn geconfigureerd om e-mails naar de juiste server te leiden.​
  • SPF-records: Een juist ingestelde SPF-record helpt spam en phishing tegen te gaan door de servers te verifiëren die jouw domein mogen gebruiken om e-mails te versturen.​
  • DKIM-records: Met DKIM-records kan de ontvanger verifiëren dat een e-mail echt van jou afkomstig is en niet is aangepast tijdens het transport.​

Door zorgvuldig je DNS-records te beheren, optimaliseer je niet alleen de prestaties van je website maar zorg je ook voor een betrouwbare e-mailcommunicatie.​ Bij ons sta je er nooit alleen voor.​ Heb je hulp nodig bij het beheren van je DNS-records of andere aspecten van je hosting, contacteer ons dan.​ Wij staan garant voor onze klanten en bieden uitgebreide ondersteuning, inclusief assistentie met e-mailinstellingen conform de hierboven beschreven specificaties.​