Hoe installeer ik Word Press

Wil je jouw eigen website beginnen? Bij Flexa Hosting snappen we helemaal dat het spannend kan zijn, zeker als je voor de eerste keer WordPress gaat installeren.​ Maar wees gerust, we leggen je uit hoe je dit doet en het is makkelijker dan je denkt.​ WordPress is hét platform waarmee je zonder technische kennis een […]
Hoe installeer ik Word Press

Gratis SSL certificaat

Hoe installeer ik Word Press

Gratis wordpress installatie

Hoe installeer ik Word Press

14 dagen backups

Hoe installeer ik Word Press

DNS Beheer

Hoe installeer ik Word Press

Wil je jouw eigen website beginnen? Bij Flexa Hosting snappen we helemaal dat het spannend kan zijn, zeker als je voor de eerste keer WordPress gaat installeren.​ Maar wees gerust, we leggen je uit hoe je dit doet en het is makkelijker dan je denkt.​ WordPress is hét platform waarmee je zonder technische kennis een professionele website kunt bouwen.​ Van het kiezen van een thema tot het plaatsen van je eerste bericht, het begint allemaal met de installatie.​ En die installatie, die kun je direct vanuit je cPanel starten, het controlepaneel dat wij aanbieden.​ Met een paar klikken ben je al op weg.​ Wij zijn hier om je te begeleiden bij elke stap.​ Samen zorgen we ervoor dat jouw WordPress website in een mum van tijd live is.​ Dit is je kans om je verhaal, product of dienst met de wereld te delen.​ Laten we beginnen!

Stappen voor het installeren van WordPress via cPanel

Als hostingprovider begrijpen wij het belang van het bieden van een probleemloze ervaring aan onze klanten.​ Het installeren van WordPress via cPanel is een proces dat wij voor jou zo eenvoudig mogelijk hebben gemaakt.​ Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding die je helpt bij het installeren van jouw WordPress-website.​

1. Log in op cPanel
  2. Eerst moet je inloggen op je cPanel-account.​ Gebruik hiervoor de inloggegevens die wij je hebben verstrekt na het afsluiten van je hostingpakket.​ Eenmaal ingelogd, vind je het dashboard waar je diverse applicaties en tools ziet die je bij het opzetten van je website helpen.​

3. Zoek naar Softaculous of WordPress Installer
  4. Scroll naar beneden naar de sectie ‘Software’ of ‘Softaculous Apps Installer’.​ Hier zie je de optie om WordPress te installeren.​ Dit is een eenvoudige script installer die het proces aanzienlijk vergemakkelijkt.​

5. Start de WordPress installatie
  6. Naast de WordPress-optie, klik je op ‘Install’ of ‘Install Now’.​ Je wordt dan naar de installatiepagina geleid waar je belangrijke details over jouw website gaat invoeren.​

7. Kies Domein en Directory
  8. Je moet het domein selecteren waarop je WordPress wilt installeren.​ Als je WordPress in de hoofdmap van je domein wilt installeren (bijvoorbeeld jouwdomein.​nl), laat dan het vak ‘In Directory’ leeg.​ Wil je het in een submap installeren, vul dan de mapnaam in.​

9. Vul de site-instellingen in
  10. Je wordt gevraagd om sitegegevens in te voeren, zoals de naam van je website, beschrijving, en admin-gebruikersnaam en -wachtwoord.​ Vul deze gegevens naar wens in maar zorg dat je een sterke wachtwoord kiest voor de veiligheid van je site.​

11. Rond de installatie af
  12. Na het invoeren van alle vereiste details, scroll je naar beneden en klik je op de knop ‘Install’.​ Softaculous zal nu het installatieproces beginnen.​ Zodra het voltooid is, zul je een succesmelding zien met links naar jouw website en het dashboard van jouw WordPress-site.​

Optimaliseer je WordPress veiligheid

Naast het simpelweg installeren van WordPress, is het waarborgen van de veiligheid van jouw website cruciaal.​ Hier volgen enkele tips:

• Kies een sterk wachtwoord voor je WordPress admin-gebied.​
  • Update regelmatig WordPress, thema’s en plugins om kwetsbaarheden te verminderen.​
  • Installeer beveiligingsplugins die helpen tegen pogingen tot ongeoorloofde toegang.​
  • Maak regelmatig back-ups van je website.​ Gelukkig bieden wij ingebouwde backup-oplossingen aan.​

Configureer essentiële WordPress-instellingen

Direct na installatie zijn er enkele instellingen die je zou moeten checken of wijzigen voor de beste start:

• Permalinks instellen voor een SEO-vriendelijke website structuur.​
  • Controleer de zichtbaarheid van je site en zorg dat zoekmachines je site kunnen indexeren.​
  • Kies een professioneel thema dat past bij je doeleinden en installeer de noodzakelijke plugins.​

Maak gebruik van onze gratis SSL-certificaten

Een SSL-certificaat is essentieel voor de veiligheid en SEO van je website.​ Gelukkig bieden wij gratis SSL-certificaten aan voor al onze klanten.​ Activeer deze direct via je cPanel om te zorgen voor een beveiligde verbinding.​

Daily backups en support

Onthoud dat wij dagelijks back-ups van je website maken, zodat je altijd een recente versie kunt herstellen indien nodig.​ Mocht je vragen hebben tijdens het gebruik van je hosting of het installeren van WordPress, neem dan via e-mail contact met ons op.​ Ons team staat klaar om je te ondersteunen en te zorgen dat jouw ervaring met ons hostingplatform optimaal is.​

Tips voor e-mailinstellingen

Als je e-mailaccount instellingen nodig hebt voor jouw WordPress-site, gebruik dan de onderstaande richtlijnen:

• Inkomende mail server: mail.​jouwdomeinnaam.​nl
  • Inkomende poort: 993
  • SSL (beveiliging) inkomend: SSL
  • Uitgaande server: mail.​jouwdomeinnaam.​nl
  • Uitgaande poort: 465
  • Inloggen vereist: Voor uitgaande mail is verificatie vereist.​

Door bovenstaande stappen te volgen en gebruik te maken van de aangeboden tools en faciliteiten, ben je goed op weg om met succes WordPress op je domein te installeren.​ En onthoud, wij staan altijd klaar om je te helpen met elke stap in het proces.​ Jouw online succes is onze prioriteit.​