Hoe maak je een subdomein aan in C-Panel

Wil je jouw website nóg handiger indelen? Bij Flexa Hosting tonen we je graag hoe je een subdomein aanmaakt in cPanel.​ Een subdomein helpt je om verschillende delen van je site geordend te houden, zoals een apart deel voor je blog of een webshop.​ Denk aan blog.​jouwwebsite.​com of shop.​jouwwebsite.​com.​ Super overzichtelijk, toch? Het mooie is, […]
Hoe maak je een subdomein aan in C-Panel

Gratis SSL certificaat

Hoe maak je een subdomein aan in C-Panel

Gratis wordpress installatie

Hoe maak je een subdomein aan in C-Panel

14 dagen backups

Hoe maak je een subdomein aan in C-Panel

DNS Beheer

Hoe maak je een subdomein aan in C-Panel

Wil je jouw website nóg handiger indelen? Bij Flexa Hosting tonen we je graag hoe je een subdomein aanmaakt in cPanel.​ Een subdomein helpt je om verschillende delen van je site geordend te houden, zoals een apart deel voor je blog of een webshop.​ Denk aan blog.​jouwwebsite.​com of shop.​jouwwebsite.​com.​ Super overzichtelijk, toch?

Het mooie is, je hebt geen technisch tovenaar te zijn om dit voor elkaar te krijgen.​ cPanel maakt het eenvoudig met slechts een paar klikken.​ We duiken samen in het proces: van het vinden van de ‘Subdomeinen’ sectie tot het kiezen van een treffende naam voor je subdomein.​ En voilà, je hebt een volledig nieuwe ruimte op je website, klaar om gevuld te worden met content.​

Bij Flexa Hosting vinden we het belangrijk dat jij alle mogelijkheden van je hostingpakket benut.​ Het aanmaken van een subdomein in cPanel is een slimme stap vooruit.​ We leggen je alles uit met duidelijke taal en stap-voor-stap instructies, zodat je direct aan de slag kunt.​ Laten we samen jouw website nog beter maken!

Als je gebruikmaakt van cPanel voor het beheer van je website, kun je gemakkelijk subdomeinen aanmaken.​ Subdomeinen zijn nuttig voor het organiseren van je website en het verbeteren van de navigatie voor bezoekers.​ In deze handleiding begeleiden we je stapsgewijs door het proces van het opzetten van een subdomein via cPanel.​

Stap 1: Log in op je cPanel account

1. Open je webbrowser en ga naar het cPanel inlogscherm.​ Dit vind je meestal door /cpanel te typen achter je domeinnaam.​
  2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in die je van ons heb ontvangen bij het opzetten van je hostingaccount.​
  3. Klik op de knop ‘Inloggen’ om toegang te krijgen tot je cPanel dashboard.​

Stap 2: Het aanmaken van een subdomein

1. Scroll naar beneden of gebruik de zoekfunctie in cPanel om de optie ‘Subdomeinen’ te vinden.​
  2. Klik op ‘Subdomeinen’ om het beheerscherm voor subdomeinen te openen.​

Stap 3: Details van het subdomein invullen

1. In het veld ‘Subdomein’ voer je de gewenste naam van je subdomein in.​ Bijvoorbeeld ‘blog’ als je een subdomein blog.​jouwdomeinnaam.​nl wilt aanmaken.​
  2. Het hoofddomein wordt automatisch ingevuld, maar zorg ervoor dat je het juiste domein selecteert als je meerdere domeinen beheert.​
  3. De optie ‘Document Root’ vult automatisch de juiste map in waar de bestanden voor je subdomein worden opgeslagen.​ Je kunt dit indien nodig aanpassen.​
  4. Klik op ‘Aanmaken’ of ‘Create’ om je subdomein in te stellen.​

Na het aanmaken van je subdomein

Na het succesvol aanmaken van je subdomein, kun je beginnen met het toevoegen van content of het installeren van bijvoorbeeld WordPress via Softaculous, een krachtige one-click installer die beschikbaar is binnen cPanel.​ Onthoud dat alle subdomeinen inclusief gratis SSL zijn, wat betekent dat je automatisch beveiligde verbindingen hebt voor je nieuwe subdomein.​

Diversifieer je website met subdomeinen

Subdomeinen toevoegen aan je website kan echt het verschil maken in hoe bezoekers je content ervaren.​ Of het nu gaat om een blog, een webshop of een specifiek project, subdomeinen helpen bij het structureren van je website en kunnen bijdragen aan een betere SEO.​ Bovendien zijn ze een fantastische manier om de inhoud van je website uit te breiden zonder dat dit ten koste gaat van de overzichtelijkheid of de snelheid van je hoofddomein.​

Technische ondersteuning en verdere vragen

Mocht je tijdens dit proces vragen hebben of technische ondersteuning nodig hebben, wij staan klaar voor onze klanten.​ Je kunt altijd mailen naar onze supportafdeling met je vragen, specifiek over hoe je een subdomein aanmaakt of voor algemene ondersteuning.​ Wij bieden ook assistentie bij het instellen van je e-mail inclusief inkomende en uitgaande serverinstellingen voor jouw subdomein.​

Bij ons krijgt je website de aandacht die het verdient, met de mogelijkheid tot gemakkelijk beheer via cPanel, automatische backups, en de zekerheid van gratis SSL voor al je domeinen en subdomeinen.​ Begin vandaag nog met het uitbreiden van je website door het toevoegen van een subdomein in cPanel en ontdek de eindeloze mogelijkheden die hiermee gepaard gaan.​